تکمیل بزرگترین رادیو تلسکوپ جهان در چین
بنابر گزارش رسانه های دولتی چین ساخت و استقرار بزرگترین رادیوتلسکوپ جهان موسوم به اف ای اس تی با قطر ۵۰۰ متر در منطقه ای کوهستانی واقع در جنوب غربی چین به پایان رسیده است. انتظار می رود پس از انجام آزمایش و ارزیابی های اولیه تا شهریور ماه سال جاری این رادیوتلسکوپ آماده بهره برداری عملیاتی شود. اف ای اس تی مشابه رادیوتلسکوپ آرکیبو می باشد که با قطر ۳۰۰ متری تا پیش از این به عنوان بزرگترین رادیوتلسکوپ جهان شناخته می شد. بودجه لازم برای اجرای این پروژه توسط آکادمی علوم چین تامین شده و دولت محلی استان گیوژو نیز در انجام آن مشارکت داشته است.
آخرین مراحل آماده سازی اولین ای۳۵۰ لوفت هانزا
فرآیند تولیدی اولین فروند جت مسافربری ایرباس ای۳۵۰ برای تحویل به شرکت لوفت هانزا در آستانه تکمیل نصب سازه اصلی خود در خط مونتاژ نهایی ایرباس در تولوز قرار دارد. این هواپیما به موتورهای ترنت رولز رویس مجهز می شود. سفارش لوفت هانزا شامل ده فروند ای۳۵۰ هرکدام با ۲۹۳ صندلی می باشد.
ورود بوئینگ ۷۳۷ مَکس به انگلستان برای حضور در نمایشگاه فارنبرو
در حالیکه جدیدترین عضو از خانواده جت های مسافربری بی۷۳۷ در آخرین روزهای ژانویه ۲۰۱۶ اولین پرواز خود را انجام داده و برنامه آزمایش پروازی آن تا پایان بهار ادامه داشت، مسئولان شرکت بوئینگ تصمیم گرفتند در نمایشگاه هوایی فارنبرو آنرا به نمایش بگذارند. انتظار می رود اولین مشتری این هواپیمای مجهز به موتور سی اف ام لیپ-۱بی در سال آینده میلادی استفاده عملیاتی از آن را آغاز نماید.
تحویل هواپیمای ترابری راهبردی وای-۲۰ به نیروی هوایی چین
طی مراسمی رسمی اولین نمونه عملیاتی از هواپیمای ترابری راهبردی وای-۲۰ به مسئولان نیروی هوایی ارتش چین تحویل شد. وزن بیشینه برخاست این هواپیما معادل ۲۰۰ تن (دو سوم وزن بیشینه برخاست هواپیمای آمریکایی سی-۱۷) است. شرکت های روسی و اوکراینی در توسعه این هواپیما به چینی ها مشاوره داده اند. ایده اولیه توسعه این هواپیما در دهه ۱۹۹۰ مطرح شد اما دولت چین در سال ۲۰۰۶ آنرا در فهرست پروژه های ملی اولویت دار قرار داد. این هواپیما می تواند محموله هایی با وزن بیشینه ۶۶ تن با خود حمل نماید. همچنین امکان جابجایی ۱۴۰ سرباز با آن وجود دارد. برد وای-۲۰ با محموله بیشینه به ۴۵۰۰ کیلومتر می رسد.
معرفی نمونه جدید پهپاد اسپای لایت
شرکت اسرائیلی بلوبرد نمونه جدیدی از پهپاد کوچک تاکتیکی اسپای لایت را عرضه کرده که قادر است در محیط های رزمی با اخلال الکترونیکی بالا و حتی عدم دسترسی به سیگنال های جی پی اس به انجام ماموریت های تجسس و شناسایی بپردازد. لینک ارسال و دریافت داده این پهپاد بطور ویژه با توجه به چالش های محیط های عملیاتی آینده طراحی و ساخته شده است. اسپای ایت با وزن ۹ کیلوگرم و دهانه بال ۲/۷ متر می تواند در ارتفاع ۲هزار پایی از سطح زمین پرواز کند. برد آن ۸۰ کیلومتر است و مداومت پروازی این پرنده بدون سرنشین به ۴ ساعت می رسد.